Asia

Singapore O țară mică, un oraș mare, este o mare realizare

Cultură, economică și politică, Asia este în creștere. Pentru a vă imagina și a înțelege de ce secolul 21 va fi secolul acestui continent incredibil de divers, merită să mergeți la Singapore, un mic oraș-stat al cărui succes îi intimidează pe fiecare călător.

La fel ca și cu secole în urmă, în Londra, în ultimele decenii, în New York City, care a servit drept centre intelectuale și culturale ale XlX-lea și al XX-lea lumea civilizației occidentale, la fel astăzi, Singapore pare să joace un rol similar pentru procesul renașterii continue a Asiei.

Asia este un amestec incredibil de continent cultural și incredibil de divers în cazul în care ei trăiesc una lângă cealaltă mare și vechi, și extrem de diferite, deși au multe puncte în comun, civilizații, printre care le găsim, cum ar fi India, China, musulmani și de Vest, care a pătruns s continent la momentul belle-epoque. Cu toate acestea, pe întreg teritoriul Asiei există un loc distinct în care aceste civilizații coexistă simultan într-un mod armonios și prietenos.

75% din Singapore sunt chinezi, 15% sunt Malays musulmani, 7% sunt hinduși și 3% rămân. În plus, în această metropolă asiatică, există aproape 1,5 milioane de străini, specialiști în diverse profesii care, în acest centru comercial și de afaceri bogat, își dau seama de o viață prosperă și interesantă.

De la portul colonial până la tigrul asiatic. Istoria Singapore
Patrimoniul colonial al unuia dintre cele mai mari porturi comerciale din Asia se reflectă în Singapore până în prezent. Succesul uneia dintre cele mai tinere țări din lume se află în poziția sa - situată pe ruta principală de comerț maritim între India și China, Singapore, portul fondat de Vizionarul Sir Thomas Stamford Raffles, a pus rapid bazele succesului contemporan al acestui loc. În timp ce Raffles inițial plantat sămânța de succes, paradis frumos răsfățat Eden, care pare a fi un oraș de astăzi, se datorează premiera unui stat nou, independent - Lee Kuan Yew'a.

Deși acum un simbol al orasului este un leu, care nu numai scuipa din gura de apă în centrul orașului, dar, de asemenea, un membru al numelui său (Singa înseamnă Malay a fost un leu, Pura oraș), este mult mai tigru se potrivește comparații animale atunci când este vorba , plin de viață și bogăție, oraș. Un prinț din secolul al XIV-lea din Sumatra, care în povestirile miticului a văzut o fiară în aceste zone, cel mai probabil întâlnea un tigru malayan. Lionii nu au fost niciodată în această parte a lumii.

Orașul, al cărui leu este un simbol istoric, joacă astăzi rolul unui tigru indisociabil asiatic.

La sfârșitul anului 1818 în timpul dezvoltării dominației britanice a Indiei și în perioada de creștere comerciale cu China, Lord Hastings guvernator al Indiei, numit locotenent Stamfordowi Raffles'owi, sarcina de a crea un nou punct de vânzare la vârful de sud a peninsulei Malaezia.

Principala sarcină a noului port a fost de a apăra flota comercială britanică împotriva tuturor încercărilor olandeze care operează în această regiune a lumii. Doar un an mai târziu, în acest loc, a fost al treilea cel mai important punct de sprijin al prezenței coloniene britanice pe peninsulă. Primele au fost Penang și Malacca, care au fost create în 1786 și 1795. Toate cele trei porturi au fost colonii britanice oficial gestionate de la Londra, în 1867. A fost nevoie de doar câteva decenii, când Singapore a fost sub ocupație japoneză, care a cucerit în mod sistematic toată Asia cu mult înainte, când Hitler a început războiul său în Europa. Căderea Singaporeului și preluarea lui de către japonezi a fost numită de Winston Churchill, cel mai mare dezastru și cea mai mare capitulare din istoria britanică.

impotenta britanică și incapacitatea de a ochronienia Singaporeans înainte de a ocupației japoneze, coloniștii a provocat o pierdere de față și lipsa totală de încredere din partea cetățenilor la patronii lor recente, europene.

Imediat după prăbușirea Imperiului Răsărit al Soarelui și retragerea japonezilor din toată Asia, a început o perioadă care a impulsionat noua națiune la viață.

După perioada teribilă de război și de ocupație, în Asia, inclusiv în Singapore, a existat o rată ridicată a șomajului, lipsa creșterii economice, probleme legate de locuințe și tulburări sociale generale. În astfel de condiții, beneficiind de slăbire, concentrate pe lupta împotriva fascismului, imperiul, o revigorare și o mișcare anti-colonialistă s-au născut printre comunitatea locală.

În 1959, Singapore a devenit un stat de auto-guvernare în Imperiul Britanic.