Europa

Ce să vedem la Lisabona?

Am trăit la Lisabona timp de aproape o jumătate de an și mi-a surprins în fiecare zi. La inceput a fost dificil pentru mine sa inteleg acest oras si sa-i vad frumusetea, dar in cele din urma a reusit si am aceasta frumusete pentru tine, adunata pe trei trasee din jurul orasului. Ghidul nu numai că vă va spune ce să vedeți la Lisabona, dar și cum să simțiți atmosfera sa unică. Distrează-te!

Unde (în opinia mea) merită să trăiți în Lisabona?
În opinia mea, centrul de la Lisabona este foarte sărac pentru cazare, hotelurile ieftine sunt foarte slabe de calitate acolo. Eu aș locui în Belem și voi călători, sau să fiu undeva pe drumul dintre oraș și Bel. Alternativ, dacă trebuie, îți sugerez Santo Antonio, Campo Pequeno. Aceasta este o opinie subiectivă;)

Vremea în Lisabona
În Portugalia, în general, este mai rece decât în ​​Spania sau Italia. Lisabona nu este direct pe ocean, dar este expusă umorului "apei mari", înotul este plăcut doar de la mijlocul lunii iunie până în septembrie. În Lisabona există o mulțime de zile tulbure și reci, mai ales în seara în care trebuie să vă amintiți despre o acoperire caldă. Dar nu este niciodată foarte frig acolo, nimeni nu a auzit despre zăpadă; când este rece în Polonia, Lisabona este plăcută și blândă.

Destul de mult despre vremea pe care am scris-o aici, în postul despre împachetarea în Portugalia.

Mutarea în jurul Lisabonei
Împachetați niște pantofi decent! Lisabona se află pe dealurile înalte, iar mersul pe jos în jurul lor poate să-l îmbrățișeze pe turiști, aveți nevoie de o condiție bună pentru acest oraș. Nu recomand, din păcate, oameni cu copii mici într-un cărucior de la Lisabona, desigur, dar turneul va fi un chin. Aș sugera mai degrabă un mic oraș lângă ocean, lângă Lisabona și câteva călătorii scurte spre oraș.

Am scris aici pe larg detalii despre deplasarea în jurul Lisabonei, a transportului public etc.

Alimentele din Lisabona
Puburile recomandate de la Lisabona au creat deja două postări importante (în care veți afla, de asemenea, multe despre produsele alimentare portugheze și regulile din restaurante), am marcat și locurile recomandate pe hartă în ghidul de mai jos.

Ce să vedeți în Lisabona
Să începem cu un singur lucru: Lisabona nu este "vizitarea obiectivelor turistice". Orașele merg adesea cu o listă gata de locuri și monumente marcate pe hartă. În Lisabona nu va funcționa și prin completarea monumentelor unul câte unul veți fi foarte dezamăgiți, prin urmare nici o atracție pe următoarele rute nu este în niciun caz obligatorie. După Lisabona, merge, plimbă și rătăcește. Wazi îndrăzneț în alei, se așează în pub-uri unde nu vorbesc engleza, căutând străzile, parcurile, bancile lor. Aceasta este Lisabona care vă place, un alt concediu pe paginile de ghiduri și rafturi muzeu. Mergem!

Traseu: Lisabona
Începem cu cel mai "clasic", adică Praça do Comércio. Odată a existat un palat regal portughez în acest loc, dar a fost complet distrus în cutremurul din 1755. În timp ce mergem în jurul Lisabonei, ne vom aminti adesea acest eveniment tragic, deoarece a afectat în mod semnificativ întregul oraș. În mijlocul Praça do Comércio există un monument al regelui Józef I, tocmai în ziua în care a avut loc cutremurul.

Să ne uităm în jurul pătratului, sub arcadele clădirilor, de-a lungul râului. Apoi, să mergem sub arcul mare, triumfal, în vârful Praca do Comercio, pe strada Rua Augusta. Ca și cum ce, puteți intra în partea de sus a acestui arc!

Rua Augusta și Piața Rossio sunt chiar centrul orașului, unde există o mulțime de puburi, magazine și alte lucruri care îi interesează pe turiști, în timp ce ne întoarcem imediat după arcul spre dreapta, pentru că astăzi este planificată Alfama! Și când sa născut Sfântul Antoni în acest cartier, este biserica noastră cea mai îndreptată. Antoni este patronul femeilor nou-născute din Portugalia, deci în fiecare an, în ziua morții sale, în data de 13 iulie, nunți în masă au loc în biserică, pentru că aduce fericire cuplurilor tinere. La acea vreme în Alfama există și o sărbătoare imensă în cinstea lui Antoni, este necesar să o vedem! Dacă sezonul este diferit, merită să încercați tradiția de la Lisabona: sculptura Sfântului Antonie este în fața bisericii, punem o monedă pe cartea pe care o păstrează și dacă reușim - vom prospera în dragoste.

În spatele bisericii din Antoni se află catedrala Sé din Lisabona, construită pe locul unei moschei anterioare. Portugalia până în secolul al XIII-lea a fost ocupată de mauri și până acum găsim câteva urme ale activităților lor. În apropierea catedralei se află un număr de 28 de tramvai galbeni pitoresti - este calm, timpul va veni ....